شرکت سونی و بوش با امضای قراردادی به شراکت و همکاری در کسب و کاری نوین روی آوردند. بر اساس این قرارداد همکاری قرار است به توسعه محصولات نوآورانه و راهکارهای نوینی در زمینه دوربینهای مداربسته و سیستمهای نظارت تصویری بپردازند.
دو شرکت Sony و Bosch برنامه ریزی کرده اند که از آغاز سال 2017 با ترکیب مهارتها و تجربیاتشان، استانداردهای نوینی در تصویربرداری دیجیتال HD و تصویربرداری در نور کم (Low Light Performance) برای صنعت دوربینهای مداربسته خلق کنند.
به واسطه این همکاری و قرارداد مشارکت، کاربران سیستمهای نظارت تصویری سونی در بازارهای بین المللی (بغیر از بازار کشور ژاپن) توسط مراکز فروش و بازاریابی شرکت بوش تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
البته این همکاریها منوط به تایید مقامات اتحادیه و تشکل صنفی سیستمهای نظارت تصویری خواهد بود.
ترکیبی از تکنولوژیهای خلاق برای دوربینهای مداربسته
با توجه به تبعات و گستره این همکاری، شرکت سونی مسئول تزریق تجربیات و توفیقات محصولات سونی در بهبود کیفی تصاویر ویدئویی خواهد شد و شرکت بوش نیز با مجموعه ای از تکنولوژیهای موفق در تحلیل ویدئویی و انتقال داده ها، برای رسیدن به تکنولوژیهای بهبود انتقال بیتهای ویدئویی و مصرف حافظه وارد عمل می شود.
بگفته Toru Katsumoto مدیر دپارتمان محصولات تصویربرداری و عضو گروه تولیدات حرفه ای شرکت سونی :
این همکاریها به انقلابی در صنعت سیستمهای نظارت تصویری می انجامد که با ترکیب نوآوریهای بی همتا و قدرتمند از طرف دو شرکت پیشتاز تولیدکننده سیستمهای نظارت تصویری ممکن خواهد شد.
کاربران هم می توانند با کیفیت بالای تصاویر سونی (مثل راهکارهای 4K) در کنار مدیریت قدرتمند انتقال بیتها و تحلیلگر ویدئویی شرکت بوش از این همکاری خوب بهره ببرند.
در ادامه Gert van Iperen مدیرعامل شرکت بوش اظهار داشت :
همکاری و اعتلاف منحصر به فرد دو شرکت از ایده ها و دغدغه های " اینترنت اشیاء IoT " شرکت بوش نیز حمایت خواهد کرد. دوربین مداربسته امنیتی و خصوصا داده هایی که توسط آنها جمع آوری می شود در آینده اینترنت اشیاء نقش مهم و اصلی را بازی خواهد کرد.
پشتیبانی از فروش و بازاریابی
کاربران سیستمهای نظارت تصویری و خریداران دوربینهای مداربسته شرکت سونی بصورت مجزا و اختصاصی توسط تیمهای فروش و بازاریابی شرک بوش پشتیبانی خواهند شد و کاربران می توانند از خدمات فروش، خدمات پس از فروش و حتی آموزشهایی برخودار شوند که به کاربران در بیش از 50 کشور جهان به زبانهای مختلف ارائه خواهد شد.
شرکت سونی هم البته بصورت انحصاری همانند قبل به فروش و توسعه محصولاتش تحت برند Sony ادامه خواهند داد.
بیشتر بخوانید : دوربین مداربسته آنالوگ دوربین مداربسته تحت شبکه دوربین مداربسته منزل دوربین مداربسته بولت دوربین مداربسته تشخیص چهره
تفاوت سنسورهای CCD و CMOS در دوربینهای مداربسته
سنسورهای تصویر برداری اصلی ترین بخش هر دوربین مداربسته خواهد بود. دوربینهای مداربسته آنالوگ رایج به سنسورهای پیچیده CCD برای ضبط تصاویر با رزولوشن معمول مجهز بودند ولی اخیرا دوربینهای مداربسته تحت شبکه به سنسورهای تصویربرداری CMOS پیشرفته (Progressive CMOS) برای ضبط تصاویر با کیفیت HD مجهز شده اند. کیفیت تصاویر سنسورهای تصویربرداری نشان دهنده کیفیت تصاویر و قابلیتها و کارکردهای یک دوربین خواهد بود. در این مقاله سعی می کنیم اطلاعات اصلی این تکنولوژی را برای شما تشریح کنیم.
سنسور تصویر برداری درواقع چشم یک دوربین مداربسته امنیتی بحساب می آید. سنسور تصویر (image sensor) وسیله ایست که می تواند تصاویر مرئی را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل نماید. سنسور تصویری تقریبا اصلی ترین وسیله ایست که در دوربینهای دیجیتال و دیگر دستگاههای تصویربرداری قرار می گیرد. یک سنسور تصویر معمولا از خانواده CCD (جفت دستگاه شارژشونده) یا CMOS (اکسید فلزی نیمه هادی) انتخاب می شود.
سنسورهای تصویری CCD و CMOS از دو تکنولوژی متفاوت برای ضبط و تصویربرداری دیجیتالی استفاده می کنند. هر دو نوع تصویربرداری از روش تبدیل نور به انرژی الکتریکی و تبدیل آن به سیگنالهای اکترونیکی استفاده می کنند.
سنسور CCD مخفف " جفت دستگاه شارژشونده "، دستگاهی است که انرژی الکتریکی را که معمولا در درون دستگاه از نور دریافتی شارژ می شود برای محاسبات و عملیات بعدی به جریان می اندازد. همانند یک دستگاه فوتومتریک، انرژی انتقال یافته به سنسور CCD از حالت تصویر مرئی به شکل سیگنالی دیجیتالی که مورد نیاز سیستم است در خواهد آمد.
نام سنسورهای CMOS که به نام سنسور "پیکسلهای فعال" هم شناخته می شوند از سنسور تصویربرداری Activepixel MOS گرفته شده که در سالهای 1960 به بعد ابداع شده است و شامل مدارهای مجتمع از شاخه های سنسورهای پیکسلی بوده اند.
تفاوت سنسورهای CMOS با CCD
تفاوتها در کاربردهای نظارت تصویری
با توجه به جدول مقایسه ای بالا تقریبا مزایا و معایب دو سنسور CCD و CMOS مشخص است. بر اساس قابلیتهایی که از جدول مشخص می شود می توان از آنها در شرایط زیر استفاده کرد:
- در شرایط نور کم میتوان از دوربین مداربسته CCD استفاده شود.
با توجه به فضای بیشتر و سایز بزرگتر سنسور تصویر CCD، در شرایط نوری نامسائد و کم، می تواند نور بیشتری را از محیط برای تصویربرداری دریافت نماید. علت اینکه این سنسور در شرایط نور کم نسبت به سنسورهای تصویربرداری CMOS بهتر عمل می کنند به این موضوع بازمیگردد. در محیطهایی با نور کم مثل پارکینگهای نیمه تاریک، راه پله ها، اتاقهای تاریک معمولا از دوربینهای مداربسته مجهز به سنسور CCD استفاده می کنند.
- استفاده از دوربینهای مداربسته CMOS در دستگاهها و بصورت مخفی
ابعاد سنسور CMOS بسیار کوچک است بنابراین دوربین مداربسته می تواند ابعاد کوچکی داشته باشد. بنابراین دوربین مداربسته با سنسور CCD در اندازه و ابعاد محدودیتهایی داشته و مداری پیچیده دارد و نمی تواند همانند سنسور CMOS کوچک شود. برای بعضی موقعیتها که دوربین مداربسته باید غیرقابل مشاهده یا ضد خرابکاری تعبیه شود کاربران از دوربین مداربسته مخفی مجهز به سنسور CMOS استفاده می کنند.
- دوربین مداربسته مجهز به سنسور CMOS برای مقاصدی با نرخ ضبط فریم بالا
سنسور تصویربرداری CMOS می تواند مستقیما سیگنالهای تصویربرداری(نوری) را به سیگنالهای دیجیتال تبدیل نماید و به همین دلیل سرعت پردازش بسیار بالاست. این مزیت باعث می شود سنسور CMOS در مواردی که نیاز به دوربین مداربسته ای با سرعت ضبط فریم بالا وجود دارد بیشتر استفاده شود. با این سنسورها می شود با سرعتی معادل 400 تا 2000 فریم در ثانیه در دوربینهای تصویربرداری دیجیتال به ضبط تصاویر پرداخت. بنابراین برای ضبط تصاویر ویدئویی با سرعت فریم بالا استفاده از دوربین مجهز به سنسور CMOS بهتر است.
چرا در بیشتر دوربینهای مداربسته تحت شبکه از سنسور تصویربرداری CMOS استفاده می شود؟
جدا از اینکه چقدر سنسور CCD خوب است یا چقدر سرعت پیشرفت تکنولوژی CMOS بالاست، تکنولوژی تصویربرداری CCD هنوز در انحصار شرکتهای ژاپنی است (سونی، پاناسونیک، شارپ و ...). در دوربینهای مداربسته با رزولوشن HD شرکتهای آمریکایی کنترل پروسه تصویربرداری را بدست دارند و در تکنولوژیهایی مثل فشرده سازی و انتقال تصاویر و... پیشتازی می کنند. بنابراین اولین دوربینهای مداربسته تحت شبکه HD به سنسور های تصویر برداری CMOS بر اساس چیپستهای Texas Instrument (IT) مجهز شدند و روند ادامه یافت. ساخت و تولید سنسورهای CMOS برای شرکتها بسیار ارزانتر از سنسورهای CCD است. برای ساخت سنسورهای CMOS نیاز به زیرساختهای تولیدی کاملا متفاوتی خواهد بود. در سالهای گذشته سازندگان سنسورهای تصویربراری CCD تمایلی به ترک تولید سنسورهای CCD نشان نداده اند. شرکتهای امنیتی هم بیش از پیش به استفاده از دوربینهای مداربسته تحت شبکه مجهز به سنسورهای تصویربرداری CMOS روی آورده اند.